FAQ
Op de website kan je je via het formulier aanmelden voor de verschillende vrijwilligersdiensten.
Zeker, maar zorg wel dat deze persoon zich heeft aangemeld via het formulier op de website.
Ja! Laat bovenaan het formulier weten voor welke taken je beschikbaar bent. Heb je andere voorkeuren? Geef dat dan ook aan in het formulier.
Dat is zeker mogelijk. Geef dit na je aanmelding door aan de organisatie (via WhatsApp), dan proberen we hiermee rekening te houden.
De verdeling van taken wordt ongeveer een week van te voren gedeeld via de Vrijwilligers WhatsApp groep. Hierin vind je je naam met de taak en tijdslot.
Neem zo min mogelijk persoonlijke spullen mee, er is weinig opbergruimte en deze is niet bewaakt. Bij koud of nat weer is het handig om een thermo shirt of trui mee te nemen. Deze kun je onder het T-shirt van de organisatie dragen of onder je veiligheidshesje.
Elke vrijwilliger wordt toegevoegd aan onze WhatsApp groep. Hier kan je je vragen stellen en worden ook regelmatig updates en informatie gedeeld. Ook kan je direct vragen stellen bij de leden van de organisatie.
Ja, dat kan. Geef het aan op het aanmeldingsformulier via de website, of bij een van de leden aan de organisatie.
Tijdens je dienst zijn er (gezonde) snacks en frisdrank beschikbaar. Help je de hele dag of vanaf de middag tot aan de avond, dan zorgen wij voor iets warms.
Ja, dat kan. Laat het wel zo snel mogelijk weten aan de organisatie.
Nee! Met een beetje gezond verstand en samenwerken komen wij een heel eind. Wel is de minimale leeftijd voor de diensten in het KoersCafé, Rondemissen en Oversteekplaatsminimaal 18 jaar.
Ja! De gemeente Westland heeft voor de vrijwilligers in het Westland een collectieve verzekering afgesloten. Op de website van Centraal Beheer lees je hier meer over.
Nee, er wordt door de organisatie geen vergoedingen uitgekeerd, zoals bijvoorbeeld voor gemaakte reiskosten. Een uitzondering hierop zijn de Rondemissen, deze krijgen een vergoeding conform de afspraak met de Westlandse wielerrondes. Wanneer je op verzoek van de organisatie kosten maakt, dan worden deze natuurlijk door ons vergoedt.
Deze duurt standaard gemiddeld 2 uur. Dit kan afwijken wanneer bijvoorbeeld een wedstrijd langer duurt dan gepland of eerder is afgelopen.
Ja, dat kan. Geef dit aan op het formulier of geef het door aan de organisatie.
Wanneer je even een plasje moet doen of even kort weg moet, dan kan dat natuurlijk. Probeer dit zoveel mogelijk tussen de wedstrijden door te doen of op een rustig moment. Stem dit altijd even af met je collega aan de andere kant.
Nee, je staat in principe altijd met z’n tweeën (vraag dus vooral een vriend(in) of familielid mee). Wel zo gezellig en daardoor ook nog veiliger, maar het kan voorkomen dat je even alleen staat, bijvoorbeeld als je collega naar de WC is.
Nee, het parcours is vanaf een half uur voor de eerste wedstrijd tot een +/- 1 uur na de wedstrijd afgesloten voor alle auto’s. Een uitzondering hierop zijn de hulpdiensten. De oversteekplaatsen zijn dus alleen voor voetgangers of tweewielers (motor, fiets, scooter). Let wel op dat personen alleen lopend, met de tweewieler aan de hand mogen oversteken.
Mail dan naar de organisatie: info@wielerrondemomster.nl
Het KoersCafé is een plek voor sponsoren die op uitnodiging van de organisatie hiertoe toegang hebben om een te genieten van de koers, onder het genot van een hapje en een drankje.
Het café opent om 16.00 tot de laatste wedstrijd is geëindigd (+/- 20.30).
Denk hierbij aan het controleren van toegangsbewijzen, het uitdelen van Muntjes & Polsbandjes, het schoonhouden van het Café, drankjes halen voor de mensen etc. Maar ook helpen bij het aankleden van het KoersCafe en opruimen na sluitingstijd.
Hekken sjouwen, banners ophangen, tenten opzetten, vlaggen ophangen, hekwerk plaatsen en alles na afloop weer afbreken. Hiervoor kunnen iedereen gebruiken, of je nu spierballen hebt of niet (maar wel handig)! De opbouw start op dinsdagmiddag tot woensdag ochtend, de afbouw start direct na de laatste wedstrijd en je kan je voor elk dagdeel opgeven. Geef dit aan in het formulier of geef het door aan de organisatie.
Gedurende de dag van de wielerronde bereiden jullie met z’n tweeën broodjes, drankjes en snacks voor en delen jullie deze uit aan alle vrijwilligers die op dat moment druk zijn met het op- en afbouwen of bij een oversteekplaats staan!
Dikke tip: neem je fiets mee met een mandje voorop.