De Dikke Banden Race

Heb je zin in een fietswedstrijdje waar je de snelste kunt zijn? Zijn de banden van je fiets goed opgepompt en ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe dan mee aan de Dikke Banden Race!

Wil jij wel eens meedoen aan een officiële wielerwedstrijd? Fietsen op een afgezet parkoers onder luid gejuich van echt publiek? Met de kans dat je als eerste over de streep komt? Tijdens de Dikke Banden Race op woensdag 3 juli 2024 in Monster kan het! Gewoon op je eigen fiets. De start is om 14.00 uur. En dat is niet eens alles. Want als je wint mag je het podium op!

Ik wil me inschrijven voor de Dikke banden Race


Stuur een mail naar  dewielerrondevanmonster@gmail.com met de onderstaande gegevens


Geslacht
Jongen 
Meisje 
Naam*
Leeftijd*
School*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Telefoonnummer*Wat is de Dikke Banden Race?

De Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets mét minimaal een banddikte van 28 mm. 

Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt. Er mogen zelfs versnellingen op zitten. Als het maar geen racefiets is, want dat zou niet eerlijk zijn.

Het parcours waarop je fietst is helemaal vrij van verkeer. Je hoeft dus niet op auto’s en brommers te letten. Je moet gewoon zo hard mogelijk fietsen.Voor wie is de Dikke Banden Race?
De Dikke Banden Race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar die geen wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst.

Hoe kun je meedoen?
Via het bovenstaande inschrijfformulier kun je je eenvoudig inschrijven. Het is in ieder geval slim als je je vader of moeder het volgende stukje even laat lezen én dat zij het goed vinden dat je meedoet. En natuurlijk vraag je meteen of zij met zoveel mogelijk mensen jou komen aanmoedigen.

Roep je ze meteen even, dan kun jij alvast gaan trainen!

Voor de ouders: Beste ouders,

De Dikke Banden Race wordt georganiseerd door Stichting Wieler Evenementen Westland (SWEW) in samenwerking met Stichting Wielerronde Monster. 

De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parcours afgezet Het dragen van een wielerhelm/fietshelm verplicht!
Vrijwilligers van de Wielerronde Monster en de Jury zorgen ervoor dat alles goed verloopt. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er een EHBO-ploeg paraat. Het enige dat u zelf hoeft te doen is de kinderen aanmoedigen.

Meer informatie over de spelregels vindt u op de wedstrijd van Stichting Wieler Evenementen Westland www.swew.nl/rabo-dikke-banden-race

Want u komt toch ook?