Historie

De eerste wielerronde van Monster werd verreden in 1949. Toen onder auspicien van de W.V. De Spartaan en later onder Westland Wil Vooruit.

Het comité bestond toen uit de heren: Piet Brabander, Aad v.d. Meer, Jan v. Vliet, Henk Zuidgeest, Willem Zwaartman en Aad Nederpelt. Deze heren hebben de wielerronde van Monster tien keer georganiseerd. Dat ging in het begin t.b.v. het Wit-Gele Kruis waar de revenuen naar toegingen, want er werd entree geheven. De straten werden toen afgeschermd met stellages met jute zakken eraan getimmerd.

Van 1960 t/m 1970 werden er geen ronden georganiseerd.

In 1971 en 1972 werd de draad weer opgepakt door George van den Enden, maar in 1973 werd er geen ronde verreden. In 1974 startte George weer met medewerking van Nico Toussaint. Het jaar daarop was Nico er niet meer bij, maar kwamen Jan Van Vliet en Theo Moen, George assisteren. In 1976 stopte George en kwam ondergetekende er bij. Tijdens koninginnedag werd bij de molen de R.D.B.R gereden en deze is nu geïntegreerd in onze wielerdag van vandaag.

In 1966 werd het Westland Klassement opgericht waar het wielercomité sinds 1974 ook deel van uit maakt. Het Westland Klassement is later omgezet naar St. Wieler Evenementen Westland. Het Wielercomité is op 14 maart 1996 omgezet naar een Stichting.

Voorzitter Theo Moen is in 2008 gestopt en werd opgevolgd door ondergetekende die samen met Roel Batelaan en Con Zuidgeest verder gingen. Later kwamen daar nog Bob Steinfort en Koos Schellevis bij.
Het bestuur bestaat nu uit ondergetekende Ton Van Spronsen, John Van Luijk, Stefan Kanters, Con Zuidgeest, Roel Batelaan en Luit Davids.

De Wielerdag van Monster kan gerealiseerd worden dankzij de medewerking van vele Sponsors, E.H.B.O. Monster, Politie Westland, Team Wijkbeheer kern Monster, de rondearts van Huisartspraktijk ‘de Brinck’ en de vele vrijwilligers.

Voorzitter Ton Van Spronsen