Laatste Monsterse wielerronde met Ton van Spronsen aan het roer: ‘Het is genoeg geweest’

Woensdag stond Monster weer in het teken van de wielerronde. Dat lijkt een jaarlijkse vanzelfsprekendheid, maar een paar maanden geleden was het nog helemaal niet zeker dat het door zou gaan. Criminelen hadden in maart op slinkse wijze de bankrekening van de organisatie leeggetrokken.

“Daar hebben onze sponsors heel goed op gereageerd”, begint Ton van Spronsen zijn verhaal. “Een heleboel hebben zelfs meer gestort dan ze vooraf hadden afgesproken. Ik ben er blij mee dat het goed is geregeld”, zegt een opgeluchte Van Spronsen. 

‘Ik wist niets van fietsen af’

Veertig jaar geleden begon van Spronsen in de organisatie. “De eerste keer was voor mij heel vreemd. Ik werd gevraagd om bij het comité te komen. Maar ik wist niks van fietsen af. Dat was niet erg, gaf het comité aan. Als je maar iets weet van organiseren. En omdat ik ook wel wat van geld afwist, werd ik direct penningmeester.” Maar volgens Van Spronsen waren dat andere tijden. “Het is echt niet te vergelijken met nu. Er stonden toen vijf rijen dik mensen te kijken. Dat is onvoorstelbaar. Wij hadden ook plaatselijke wielrenners die heel bekend waren. Daar kwam het publiek op af. Mannen als Leo van Vliet. Dat hebben we nu niet meer.”

Wachten op opvolgers

Deze editie van de wielerronde staat hij voor de laatste keer aan het roer van de organisatie. Na vandaag zwaait Van Spronsen af. “Het is natuurlijk een beetje vreemd. Maar het is genoeg geweest. Het is nu wachten op opvolgers. Die zijn er op dit moment nog niet. Dus ik doe een oproep voor wielerliefhebbers om zich aan te melden bij de organistie. Die wil ik ook nog wel inwerken. Ik hoop dat ze gaan komen, want het is mooi werk. Je komt met veel mensen in contact en bij de sponsors aan huis. Zo krijg je een hechte band.”

Bron: WOS
Bekijk ook de video op WOS: https://wos.nl/nieuws/artikel/laatste-monsterse-wielerronde-met-ton-van-spronsen-aan-het-roer-het-is-goed-zo

Ton van Spronsen

Voorzitter bestuur Wielerronde Monster